10 ноября 2015 Район 145  0 

ВІДЗНАЧИЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА АМАТОРІВ МИСТЕЦТВА


DSC_0592

Цього понеділка у районному будинку культури відбулися святкові урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Глядацька зала РБК зібрала творчих працівників установ культури, працівників бібліотек, пенсіонерів і ветеранів культосвітньої роботи та усіх, хто так чи інакше пов’язаний із мистецтвом.
З нагоди свята усіх присутніх у залі культпрацівників привітали голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, заступник голови райради Володимир Горбань, Якимівський селищний голова Микола Захаров, начальник відділу культури Тетяна Нічебай та настоятель райцентрівського Свято-Казанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук).
У своїх вітальних словах виступаючі звертали увагу на те, що саме ця галузь є надзвичайно відповідальною за збереження духовності нашого району, його історичної та культурної спадщини. Адже працівники культури, інколи навіть у важких матеріальних умовах, докладаючи максимум зусиль, покладаючись лише на ентузіазм та власне сумління, творять і здобувають, примножують і додають, звеличуючи українську культуру та її глибокий духовний зміст.
Після кожного привітання відбувалася церемонія нагородження кращих працівників року почесними грамотами та подяками райдержадміністрації, відділу культури та його профспілкового комітету.
По завершенні урочистої частини заходу відбувся яскравий, неповторний концерт. Свої вокально-танцювальні номери глядачам представили Володимир Чадаєв, Віктор Фесик, Наталя Доброжанова, Олександр Черненко, Наталя Зозульська, Іван Ульянич, Світлана Трифонова, ансамбль «Хітана» (кер.В.Глазков, Кирилівський ПДК №2), танцювальний колектив «Шахерезада» (кер.А.Саркісова, Кирилівський ПДК).
Спеціальним гостем, або можна сказати, родзинкою свята став наш відомий земляк, екс-учасник найпопулярнішого радянського ВІА «Пламя» Станіслав Черепухін, який не лише заспівав усім знайомі чудові пісні, а й поспілкувався із залою, згадуючи про свої роки життя та навчання у Якимівці, Мелітополі… Слід зазначити, що першим місцем роботи, яке значиться у трудовій книжці співака, є саме наш якимівський відділ культури.
І якщо говорити про культуру, звертаючись до історії, ми бачимо, що минають тисячоліття, а давнє людське бажання мати хліб та видовища не зникає. І якщо випічкою нас тішать сільгоспвиробники (які, до речі, своє професійне свято відзначатимуть наприкінці цього тижня) та пекарі і кондитери, то найвишуканіші шоу влаштовують винуватці свята — працівники культури та аматори народного мистецтва.
Руслан БАЧУРІН
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.