23 ноября 2015 Акимовка 120  0 

Семінар із головами територій району


DSC_0810

Наприкінці цього тижня відбувся перший семінар із новообраними сільськими та селищними головами нашого району. Відкрив та провів захід голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який представив учасникам заходу свого нового заступника-стажера Інну Водоп’янову (колишній голова Володимирівської сільради). Також він познайомив переобраних голів із їхніми новообраними колегами, які обійняли свої посади вперше — Миколою Захаровим (Якимівська с/р), Наталією Паничевою (Радивонівська с/р), Андрієм Азаренковим (Володимирівська с/р), Романом Сєлищевим (Новоданилівська с/р), Андрієм Ягничем (Чорноземненська с/р) та Сергієм Манаєвим (Давидівська с/р). Після цього керівник району ознайомив учасників семінару із загальним станом справ у Якимівському районі.
Зокрема він зупинився на важливому, на його думку, аспекті роботи райдержадміністрації, а саме на моніторингу використання земель на території району. Також очільник району звернувся до присутніх сільських та селищних голів із проханням активніше розповсюджувати серед населення інформацію щодо оформлення субсидій, бо, за його словами, чимало мешканців населених пунктів району або взагалі нічого не знають про субсидії, або не вірять у їхню ефективність.
Не обійшов Олександр Євгенійович і питання призову та мобілізації мешканців нашого району. Так, він повідомив, що осінній призов поточного року Якимівським районом виконаний на 90% і знов таки звернувся до керівників сільських територій із проханням посприяти у вирішенні цих питань у співпраці із районною владою та райвійськкоматом. За останні півроку серед районів області наш регіон показує непогані результати призову, а шоста хвиля мобілізації взагалі була виконана на всі 100%.
Особливу увагу О.Правосуд приділив вдосконаленню центру надання адміністративних послуг, який у нашому районі не відповідає необхідним стандартам. Тож районною владою вже розроблена програма з перероблення ЦНАПу на більш просторий та комфортний для прийому громадян. Спеціально задля того, аби на власні очі побачити приміщення та роботу подібного центру, який збудований із дотриманням усіх вимог європейських стандартів, керівник району планує відправитися у робоче відрядження до Одеської області. Підсумовуючи розгляд даного питання, О.Правосуд запросив голів абсолютно усіх сільських та селищних територій до співпраці у реалізації даного задуму, адже послугами центру користуються мешканці всього району.
Далі відбулися виступи доповідачів згідно регламенту семінару, на який було винесено 6 питань.
Із детальною доповіддю про завершення 2015 бюджетного року та формування бюджету сільської, селищної ради на 2016 рік виступив начальник управління фінансів Олексій Драчук. Він повідомив присутнім, що станом на 1 листопада поточного року річний консолідований бюджет району виконаний, навіть перевиконаний, на 102,4%. Надійшло 54 млн. 743 тис.грн. (це на 1 млн. 288 тис.грн. більше від запланованого на цей рік), крім цього 10 територій району вже виконали річний план: Чорноземненська сільрада (267,7%), Кирилівська селрада (107%), Атманайська сільрада (150,9%), Володимирівська сільрада (125,6%), Давидівська сільрада (132,1%), Новоданилівська сільрада (127,4%), Переможненська сільрада (129,7%), Горьківська сільрада (105,4%), Радивонівська сільрада (117,5%) та Червоноармійська сільрада (102,6%).
Є серед наших рад і проблемна територія — Шелюгівська сільська рада. Тут виконання річного плану на сьогодні становить всього 53% і, як можна зрозуміти, саме ця рада, напевно, єдина у районі, яка до кінця року не виконає річний план з наповнення бюджету.
Що стосується районного бюджету, то він на разі виконаний на 90,6%, тобто до кінця року залишилося добрати 1 млн. 391 тис.грн., і, за словами головного фінансиста району, це буде зроблено і райбюджет буде виконаний.
Наступними доповідачами стали: начальник загального відділу апарату райдержадміністрації Юрій Подвігін, який розповів головам рад про порядок здійснення контролю та перевірки виконання документів; головний спеціаліст сектору контролю юридичного відділу апарату РДА Світлана Крушиницька, яка поінформувала учасників семінару про роботу зі зверненням громадян у виконавчих комітетах сільської, селищної ради; заступник керівника апарату РДА, начальник організаційного відділу Валентин Терещенко, який розповів про планування роботи виконавчого комітету сільської, селищної ради. Він же довів до відома присутніх інформацію про виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Останнім із докладом про основні положення Закону України «Про запобігання корупції» перед сільськими і селищними головами району виступив начальник юридичного відділу райдержадміністрації Олександр Чабан.
Два останніх питання, які були винесені на розгляд учасникам семінару, обговорювалися жваво, із чималою кількістю запитаннями, адже на разі саме ці теми досить важливі і, як кажуть, у всіх на слуху.
Руслан БАЧУРІН
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.