6 ноября 2015 Акимовка 199  0 

Новий мер Якимівки оголосив свою команду


DSC_0326

Починаючи із четверга, сільські, селищні виборчі комісії проводять перші установчі сесії сільських, селищних рад району. Голови територіальних виборчкомів оголошують результати виборів очільників територій та депутатів сільських, селищних рад по кожному окремому виборчому округу. І вже новобраний склад депутатів місцевих рад із свого середовища обирає секретаря відповідної ради, затверджує своїм голосуванням кандидатуру секретаря виконавчого комітету ради. За першим поданням нового голови ради затверджує склад самого виконавчого комітету.
За таким законом визначеним сценарієм відбулася перша сесія Якимівської селищної ради сьомого скликання, у роботі якої взяли участь голова Якимівської райдержадміністрації О.Є.Правосуд, Якимівський селищний голова 2010-2015 років М.Є.Чишко та представники громадськості райцентру. Голова селищної виборчої комісії Т.М.Проскурнікова, по-перше, зачитала результати волевиявлення якимівської громади, оголосила Миколу Івановича Захарова Якимівським селищним головою та вручила йому відповідне посвідчення. Наступним Тетяна Миколаївна оголосила результати виборів по всіх двадцяти восьми виборчих округах Якимівки, персонально представляючи кожного новообраного депутата (див. «СТ» № від 4.11.2015 р.).
Згідно чинного законодавства, селищний голова М.І.Захаров оголосив початок процедури обрання секретаря селищної ради. Разом із тим обрали і лічильну комісію для підрахунку таємного голосування, однак, за пропозицією депутатів, за єдину кандидатуру — Н.С.Кузнецової — голосування було відкритим і виявилося одноголосним. За пропозицією мера М.І.Захарова, секретарем виконкому селищної ради одноголосно обрано Н.М.Савенко. За поданням новообраного мера депутати затвердили кількісний склад виконкому — 13, і проголосували за його персональний склад: М.І.Захаров, Н.С.Кузнецова, Н.М.Савенко, Т.М.Привальцева, О.О.Гапшенко, Ю.А.Пудовка, О.В.Радкевич, Н.М.Морохіна, О.В.Старук, О.Є.Подольська, М.С.Забара, В.М.Гнедашев та одна вакансія для майбутнього заступника мера з питань розвитку інфраструктури.
Після проведення необхідних установчих процедур М.І.Захаров привітав новообраних депутатів, подякував громаді за її вибір і надав слово голові райдержадміністрації О.Є.Правосуду. Олександр Євгенійович привітав зібрання, побажав новобраному представницькому органу місцевого самоврядування успішної і плідної роботи на благо громади, яка сьогодні кожному із них видала попередній кворум своєї довіри, і висловив впевненість у плідній співпраці із районними органами влади: райдержадміністрацією і районною радою.
Окремі слова подяки за виснажливу роботу на посаді голови селищної ради звучали на цій сесії на адресу М.Є.Чишка. Квіти, щирі слова вдячності і грамоту від депутатів попереднього скликання Михайло Євгенійович приймав, як завжди, розчулено. Бажаючи успіхів новообраному депутатському складу і його очільнику, він символічно подарував Миколі Івановичу жовто-блакитну відзнаку селищного голови.
На завершення першої сесії депутат Т.М.Сидорова запропонувала із числа депутатів створити групу підтримки селищного голови. Однак, реакція нового зібрання була нульовою. Першим завданням, яке оголосив мер на сесії, стало питання термінового обговорення на сходах громадян положень чинного законодавства щодо декомунізації нашого суспільства.
Успіхів нам!
Тетяна Белименко. Фото автора.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.