23 ноября 2015 Акимовка 83  0 

Музично-тематичний захід у районному музеї


DSC_0820

Цього четверга, напередодні нового загальноукраїнського свята — Дня Гідності та Свободи України — у районному історико-краєзнавчому музеї відбувся музично-тематичний захід «Герої не вмирають!», присвячений героям, які відстоювали і відстоюють незалежність, гідність і свободу нашої держави.
Директор закладу Віктор Гнєдашев розповів присутнім учням гімназії про події, які відбувалися на Майдані Незалежності у 2004 та 2013 роках, про те, якою ціною Україна здобуває свою свободу.
Звучали патріотичні пісні, які з’явилися в українському музичному світі як раз під час подій у самому серці столиці. Кожну із композицій В.Гнєдашев детально проаналізував, доводячи до відома школярів, який смисл вкладали у ці пісні їхні автори. Крім цього, гімназистам була проведена екскурсія куточком пам’яті, присвячена нашим героям-землякам, яки загинули під час дій у АТО, демонстрував їхні особисті речі та інші атрибути, привезені до музею із гарячих точок Донбасу.
Це свято встановлене 21 листопада, враховуючи історичне значення революційних подій осені 2004 року та революції 2013 року, адже саме у цей день — їхня річниця. І започатковане воно, аби гідно вшанувати патріотів, які від початку помаранчевої революції та минулорічних буремних подій на майдані стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Ми пам’ятаємо все, що відбувалося у різні роки, всі ті події були покликані на зміну української влади, люди виходили на майдан із надією змінити життя на краще. Що в результаті ми маємо, кожен бачить сам…
День гідності та Свободи — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, згадуємо тих, хто віддав життя у боротьбі за це майбутнє під час тих революційних подій. Тож нам, українцям, ще треба зрозуміти, як дане свято сприймати, чи то радіти, чи навпаки сумувати.
Руслан  БАЧУРІН
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.