25 ноября 2015 Район 80  0 

ЇХ ОБ’ЄДНУЄ ЛЮБОВ ДО КНИГИ


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З приходом пізньої осені з’являється більше вільного часу, коли можна не тільки фізично, але й духовно відпочити. Вранішня темрява на вулиці дає можливість проводити дозвілля у теплому будинку, займатися справами по дому та відпочивати. А одна із приємних душевних розваг — читання.
Із вторгненням у наше життя комп’ютерних технологій жива книжка відійшла на задній план, комп’ютерні розваги та література на електронних носіях посунула користування книгою, але ніщо не може зрівнятись із відчуттям живої книги, запашного паперу, якій ти відчуваєш, доторкнувшись і перегорнувши сторінку.
Влаштувавшись на роботу до бібліотеки, я із головою поринула у світ книги і можу із впевненістю сказати: ніщо не може зрівнятись із книгою.
Бібліотека — це приміщення тихе і спокійне, але коли прислухатись, можна почути шепіт. Це книги, вони розмовляють, їм дуже хочеться, щоб людська рука торкнулась обкладинки, погортала сторінки, пробігла очима по рядочках, увібрала у себе всю таємну красу книги.
Бібліотека — мов невелике таємне царство, у якому можна знайти казку до душі, отримати важливу, необхідну інформацію. Більшість людей віддали перевагу електронній книзі, але мені дуже хочеться розповісти про тих, хто щиро, віддано спілкується із справжньою книгою, відвідує бібліотеку і не дає довго сумувати красуням на полицях.
Постійні читачі бібліотеки напрочуд різні. Деякі, увійшовши тихенько, боязко роздивляються, прогулюючись між полиць із книгами, деякі, навпаки, швидко і цілеспрямовано обирають потрібну книгу, мов точно знають, де яка стоїть. Хтось може довго розпитувати або, навпаки, розказувати та ділитися враженнями про прочитане, а деякі відвідувачі більш мовчазні та самостійно обирають те, що їм потрібно. Дивуюся, наскільки різні уподобання та смаки. У числі моїх читачів є палкі любителі історії, а саме історичних романів, романів про кохання, детективів, класичних творів. Кондрашов Сергій, Мєркулов Сергій, Гарашова Зоя, Чащина Любов, Збірна Раїса, Корнєва Тетяна, Колєснік Віра, Гайденко Олена, Францева Тетяна, Ільченко Валентин — це постійні гості бібліотеки, які бережно ставляться до книжок, дотримуються правил користування майном бібліотеки.
Також великою популярністю користується дитяча література, маленькі читачі — постійні гості, вони оживляють стіни бібліотеки, наповнюють радістю, світлом будинок книги. Босенко Аліна, Селіванова Єлизавета, Наполеон Влада, Гайденко Іван, Беліченко Поліна, сестри Гасан Вікторія та Ірина, Король Данил, сестрички Піменови Софія та Тетяна, Вертикова Радміла, Чижиковська Софія та її маленька сестричка Ксенія, Чащин Данил, Корнєв Дмитро, Шевченко Архіп, Папій Дмитро, Шестак Аліна, Занкова Анастасія — ці учні не тільки постійні читачі, а й активні учасники різноманітних заходів, які проводить бібліотека. Частенько, зібравшись усі, грають у шахи, малюють ілюстрації до прочитаного, а дівчата із радістю допомагають у оформленні стендів та виставок. Дуже приємно, коли привівши малюка до садочка, батьки зазирають до бібліотеки та прививають малечі любов та повагу до книжок.
Усі відвідувачі дуже різні, але їх об’єднує любов до книги. Я можу із упевненістю сказати, що читати та відвідувати бібліотеку дуже престижно і популярно. Книга ніколи не вийде із моди.
P.S. Я працівник Охрімівської бібліотеки. У цій невеличкій статті звертаюсь до своїх постійних читачів із подякою! Ви щодня приносите радість і життя до стін бібліотеки, не даєте сумувати книжкам на полицях, знаходите час і проводите його корисно та цікаво.
Також звертаюсь до тих, хто з деяким причин не відвідує бібліотеку, і запрошую бажаючих стати членами нашого товариства.
З повагою бібліотекар Кондратенко Анастасія


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.