6 ноября 2015 Район 115  0 

Берегиня поруч із нами


Берегиня_Охрімівка

Наш район має непересічну історію, вершиться вона від славної козацької доби до бурхливого сьогодення. Слава району примножується не тільки завдяки наполегливій праці хліборобів, вчителів, лікарів, людей інших професій. Район славен і блискучими самобутніми талантами. Одним із них у плеяді працівників культури є Віхляєва Людмила Василівна — директор Охрімівського сільського будинку культури. Жінка-мати, жінка-керівник, жінка-берегиня.
Народившись в учительській родині, Людмила Василівна продовжила стежку батька — закінчивши Кримський педагогічний інститут, обрала професію вчителя історії і суспільствознавства. Красива, грамотна, інтелігентна вчителька, щедро наділена природою творчими здібностями та якостями лідера, більше чверті віку віддала роботі у школі. За вислугою років та сімейними обставинами вона залишила школу, повернулась 35 років тому у рідну Охрімівку і знайшла своє покликання у сільському будинку культури.
Усі ці роки Віхляєва Л.В. — незмінний художній керівник вокального жіночого колективу «Берегиня». Із захопленням пише вірші та музику про рідну Охрімівку, які виконує сама та разом із вокальним колективом. Разом із тим, майже тридцять років — директор сільського будинку культури. Співаючи, граючи на музичних інструментах, пишучи власні вірші та статті, вивчаючи традиції та звичаї українського народу, Людмила Василівна вкладає багато зусиль у розвиток художньої самодіяльності територіальної громади, сама є активним її учасником.
Як візитна картка Охрімівки — театралізоване дійство, яке багато років на березі Молочного лиману проводиться до народного свята Івана Купала. Участь у ньому беруть творчі колективи та виконавці з Якимівського району та міст Мелітополя і Запоріжжя. Кількість гостей свята щорічно збільшується та перевищує понад 1000 чол. І це заслуга Людмили Василівни як організатора, а також небайдужих людей охрімівської громади, які їй допомагають у підготовці та проведенні дійсно народного гуляння.
Дивлячись на цю тендітну, струнку, доброзичливу жінку, потопаєш в аурі її відкритості та доброти. Усім вистачає її уваги — і двом донечкам, і трьом онукам, і ветеранам, і односельцям, і учасникам художньої самодіяльності, і колегам, і просто пересічним громадянам. Добре слово, мудра порада, відповідальне ставлення до будь-якої справи, непосидючість і постійний пошук нового та цікавого, вдосконалення тіла та духу (заняття йогою та оздоровленням за системою П.Іванова) заслуговують на повагу до Людмили Василівни.
Маса творчих ідей і задумок співпадають із громадською активністю Л.В.Віхляєвої. Враховуючи багаторічний життєвий досвід та особисті якості Людмили Василівни, Охрімівська громада у цьому році брала її депутатом сільської ради.
Натхненна, безмежна відданість культурі та професійній діяльності Л.В.Віхляєвої неодноразово відзначена почесними грамотами та подяками Охрімівської сільської ради, відділу культури і туризму Якимівської райдержадміністрації, керівництва Якимівської районної ради та райдержадміністрації.
В канун професійного свята — Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва — 6 листопада в академічному театрі ім.Г.Магара під час обласних урочистих заходів Людмила Василівна була нагороджена Почесною грамотою Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, активну життєву позицію та внесок у розвиток культури нашого регіону.
Вітаючи Людмилу Василівну зі святами, бажаючи їй здоров’я, натхнення та успіхів, ми можемо гордитися тим, що поруч із нами живуть такі люди, як вона — Берегиня роду, культури, історії.
Тетяна Нічебай, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.