3 ноября 2015 Акимовка 49  0 

Влада і бізнес обговорили питання вимушених переселенців


 

DSC_4465 копия

Про те, що райдержадміністрація останнім часом бере активну участь у багаточисленних конкурсах інвестиційного характеру, ми вже писали. Для створення підґрунтя інвестиційної привабливості нашого району підготовлено чимало проектів реконструкцій і капітальних ремонтів об’єктів соціальної сфери.
Одним із таких напрямків є участь у конкурсі проектів зведення житла для вимушених переселенців. Запропонований райдержадміністрацією проект із введення в експлуатацію Якимівського довгобуда — «чорнобильської» багатоповерхівки — включений до першої п’ятірки зацікавленості Українського фонду інвестицій. Нині ведуться активні переговори і вивчення питання доцільності інвестування у наш проект.
Саме питання крайньої необхідності завершення довгобуду і доцільності міжнародних капіталовкладень вивчали спеціалісти інституту соціологічних досліджень зі Львову. Вони розглядали перспективи обрання особами із числа вимушених переселенців Якимівщини місцем для свого постійного проживання і умови, які б спонукали їх до прийняття такого рішення. Соціологи обговорили ці питання на зустрічі за «круглим столом» представників влади і бізнесу, а потім влади і представників соціальних структур району.
Довідково: у разі отримання інвестиційного гранту на будівництво житла для вимушених переселенців, за ці кошти буде введено у експлуатацію квартири одного під’їзду нашого довгобуду, відновлено комунікації і дах багатоповерхівки. За районні ж кошти треба буде реконструювати другий житловий під’їзд.
Тетяна Белименко

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.