21 октября 2015 Акимовка 73  0 

Якимівка відзначила День захисника України


DSC_0167

З цього року 14 жовтня у нашій державі — червоний день календаря, відтепер ми відзначатимемо День захисника України. Напередодні цього свята у райцентрі відбулися урочистості за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів, громадських організацій, ветеранів Другої Світової війни, учасників локальних війн та Антитерористичної операції. Також на заході була присутня сім’я загиблого учасника у зоні АТО М.Мірошниченка.
Перед початком основної урочистої частини заходу присутні привітали учасників бойових дій, почесних громадян Якимівки М.Царькову та П.Кириченка і всі разом вшанували хвилиною мовчання загиблих у роки Другої Світової війни, локальних війн та Антитерористичної операції.
Із вітальними словами до зібрання звернулися голова райдержадміністрації О.Правосуд, заступник голови райради В.Горбань, настоятель храму Ікони Казанської Божої Матері ієромонах Арсеній (Кравчук), заступник районного військового комісара О.Ісаєв, заступник голови райради ветеранів О.Лазарев.
Виступаючі відмітили, що під покровом Богородиці крізь віки і війни, полони і концтабори пронесли українці свою віддану любов до рідної землі. Пресвяту Богородицю обрали покровителькою і наші славні предки-козаки, тож цілком закономірно, що саме 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, відзначаються ще два загальнодержавних свята — День козацтва, а відтепер ще й День захисника України.
По завершенні урочистої частини зборів відбувся тематичний концерт за участю самодільних колективів району. Після цього делегація у складі керівника апарату райдержадміністрації Л.Величко, начальника відділу культури і туризму Т.Нічебай, секретаря Якимівської селищної ради Н.Кузнецової, заступника районного військового комісара О.Ісаєва, воїна-інтернаціоналіста В.Челенгіра, матері загиблого у зоні АТО М.Мірошниченка О.Шаран, поклала квіти до могил загиблих у зоні АТО М.Мірошниченка, І.Щербини та В.Попова.
***
Окрім цього, настоятелем Якимівського Свято-Казанського храму Арсенієм (Крачуком) у церкві після Божественної Літургії була відслужена панахида по загиблих воїнах, які склали своє життя за захист Вітчизни.
Руслан БАЧУРІН
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.