23 октября 2015 Акимовка 202  0 

Туристичні змагання у НВК «Якимівська гімназія»


DSC_0ааааа391

Щороку 27 вересня відзначається Міжнародний день туризму. День туризму — свято всіх, хто хоч раз відчув себе у ролі мандрівника, вибираючись із щоденної буденної суєти у ліс або у поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також у інші місця, на які так багата наша улюблена земля!18 та 23 вересня і НВК «Якимівська гімназія» відбулись туристичні змагання серед учнів 1-4, 5-7, 8-11 класів. Гарна погода підморгувала сонячними промінцями учням нашого навчально-виховного комплексу, наче натякала: «Швидше! Скоріше! Вперед до перемоги!».
Учні початкової ланки змагались у трьох конкурсах, а саме: туристична пісня, туристичний малюнок на асфальті та туристична естафета. Усі діти продемонстрували чудові вокальні дані, більш різноманітними та яскравими у туристичному малюнку на асфальті були учні 1-го класу (класний керівник Урбан О.О.) та учні 2-го класу (класний керівник Осмоловська Л.П.). Найшвидшими у зборі туристичного рюкзака та у подоланні туристичної естафети були учні 3-го класу (класний керівник Шишкарёва О.Б.) та учні 4-го класу (класний керівник Шийко О.А.).
Для гімназистів середньої та старшої ланки туристичні змагання передбачали 5 конкурсів, серед яких здача рапорту, виконання туристичної пісні, орієнтування на місцевості, туристична естафета, вміння надати першу медичну допомогу та конкурс малюнків на асфальті. Усі учасники продемонстрували знання та бажання, а головне — туристичну витривалість та волю до перемоги.
Результати змагань серед учнів 5-7 класів наступні: I місце — 6-В клас (класний керівник Дюкова Ю.Ф.), II місце – 7-Б клас (класний керівник Довженко М.А.), III місце – 7-В клас (класний керівник Базилєва Т.П.).
Найбільш активними та послідовними у туристичній естафеті та орієнтуванні на місцевості були учні 10-Б класу, а найкращі знання щодо медичної допомоги продемонстрували учні 8-А та 8-В класів. Досить оригінальними були туристичні малюнки 11-А та 11-Б класів, де учні врахували туристичні особливості та можливості Якимівського району. Одними з найкращих у туристичній пісні були учні 10-А класу.
Місця переможців закріпились таким чином: I місце – 10-Б клас (класний керівник Сидоренко Т.М.), II місце – 8-А клас (класний керівник Соломахіна О.М.), III місце – 8-Б клас (класний керівник Лісова О.Л.).
Усі учасники змагань були нагородженні грамотами та солодкими подарунками, отримали купу задоволення від участі у змаганнях та чудовий настрій.
Хочеться висловити слова подяки Гнєдашеву В.М. — директору КЗ «Якимівський історико-краєзнавчий музей» — за допомогу у роботі журі з туристичного орієнтування, та приватному підприємцю Поповій Л.Б. за виготовлення солодкого подарунка переможцям.
Зі святом усіх небайдужих до туризму людей!
О.М.Тимків,

заступник директора з науково-методичної роботи НВК «Якимівська гімназія»


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.