16 октября 2015 Район 51  1 

Талант бути людиною


IMG_4140

Кожна місцевість, якою б вона не була, найчастіше викликає найприємніші емоції у тих людей, які там живуть. Приємні відчуття з дитинства, пов’язані із походами на природу, спілкуванням із однолітками і усім таким іншим, залишають незабутні спогади про рідний край. Найкрасивішим для будь-якої людини на землі є те місце, де знаходиться усе найдорожче, найкраще для неї. Місце, де кожна стежка, кожне дерево нагадують пору безтурботного дитинства. Для мешканців нашої громади — це села Новоданилівської сільської ради. Більшість мешканців народилися і живуть у селі і зараз. Напередодні 155-річного ювілею Новоданилівки звертаємося до рідної газети, щоб нагадати читачам про своє село.
Ще до сьогодні односельці розповідають історію походження його назви – на честь першого поселенця Данила Рубана. З того часу пройшло півтора століття, багато змінилось, завдяки праці багатьох поколінь, і тому зараз люди, які їдуть до районного центру, можуть побачити красу нашого села. Дуже гарне воно навесні, коли цвітуть сади, і влітку, коли будинки потопають у зелені і квітах. Живуть у селі добрі і працьовиті люди, які прагнуть зробити його зручним і впорядкованим. Наше село пишається славетними іменами людей, які досягли результатів у різних напрямках: сільському господарстві, освіті, медицині. Особливу повагу та слова вдячності хочемо висловити Володимиру Івановичу Данилюку, який віддав нашому краю багато років своєї праці, стояв на чолі громади останні вісім років.
На початку вісімдесятих у селі розпочалось нове життя: будувались дороги, будинки, школи, об’єкти соціальної сфери, і молоді спеціалісти їхали сюди працювати. Приїхав у село і Володимир Іванович за направленням Якимівського райкому партії, де працював після закінчення Київської академії. 15 років він очолював колгосп «Таврія». Тричі отримував довіру Новоданилівської громади. Якщо поглянути на його життя чесними очима, із чистими думками і вдячністю, то все воно схоже на легенду про трударя, добротворця, звичайну із красивою душею людину. Можна сказати, що Данилюк Володимир Іванович — це ціла епоха розвитку села. Він був ініціатором палкого відродження дошкільних дитячих закладів, газифікації села, освітлення вулиць, ремонту доріг, забезпечення медичних закладів громади усім необхідним для надання медичної допомоги. Село — це все його життя. Головним у його роботі була турбота про людей, і це була вирішальна передумова усіх його досягнень.
Володимир Іванович по-батьківськи піклувався про дітей, прагнув передати юному поколінню любов і повагу до рідної землі, бажання і вміння із радістю працювати на ній. Він говорив керівникам навчальних закладів, що треба створювати умови, за яких діти хотіли б вчитися. І він особисто докладав для цього багато зусиль, щоб створити такі умови по всій сільській раді, яку очолював до серпня 2015 року. Його прагнення піклуватися про молоде покоління втілено у відкритті спортивної зали, де всі бажаючі діти можуть займатися спортом. Він мріяв про село, яке стане зразковим, красивим, заможним, яким можна було б пишатися. Працюючи на різних посадах, Володимир Іванович творив добро.
Не перерахувати усього того нового, гарного і корисного, що з’явилося на нашій землі завдяки його розуму, мудрості, доброті. Але ще більше доброти своєї уклав він у душі людей, які його оточували, із якими він працював. У нього є особливий талант любити людей і допомагати їм. Скільком він допоміг знайти свою стежку в житті, звести будинок, вирішити складну життєву проблему, скількох захистив від несправедливості, підтримав у біді. Володимир Іванович любить життя і бачить сенс свого у служінні людям, громаді, державі. За 35 років життя у Новоданилівці він надбав любов, повагу і вдячність людей за щиру турботу про них. Дякуємо Володимиру Івановичу за відданість рідному краю. Сьогодні, як ніколи, стоїть питання відродження села — відродження, як єдиної можливості порятунку. Але на основі того, що було досягнуто, що залишилось у пам’яті, традиціях, ментальності, генах народу, спираючись на авторитет народних звитяжців, серед яких Данилюк В.І., можна і треба звести високу квітучу українську цивілізацію.
Наш народ любить і вміє працювати. На нашій землі працюють талановиті молоді люди, тому сподіваємось, що наше село стане кращим і ми ще довго чутимемо у ньому гуркіт тракторів у час весняних та осінніх робіт, насолоджуватимемося запахом стиглого жита і пшениці у гарячу пору року жнив.

Тож, із надією на краще мешканці Новоданилівської громади
Г.Подольний, голова районної ради, депутат від Новоданилівської громади


  1. Андрей Ильин:

    Як ми бачимо, незмінною в усі часи залишається думка про те, що людяність полягає в чесноті та рішучості творити через призму добрих помислів і без остраху й сорому приносити користь людям, щиро ставитися до себе і до світу, бути вільним душею.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.