23 октября 2015 Район 162  0 

СВЯТО СЕЛА


IMG_0927

Свято села — це свято людей, від малого до великого. 14 жовтня вважається чи не найголовнішим святом для горьківської громаді, а тим паче, що воно має аж потрійне значення: «День Покрови», «День села», «День захисника України». Тож організатори готувались до цього свята ретельно і заздалегідь. Вишукане і яскраве вбрання сцени приваблювало своїм оригінальним оформленням як горьківчан, так і гостей свята.
Фойє будинку культури майоріло роботами талановитих жителів села. Жоден глядач не пройшов мимо стенду «Захисники України» із фотографіями наших земляків-учасників АТО.
Святкове дійство розпочалося біля хреста-оберегу, який і започаткував 4 роки назад свято села. О 14.30 біля поклінного хреста почесним громадянином нашого села ієромонахом Арсенієм був відслужений молебень Покрови Пресвятої Богородиці. На свято були запрошені усі жителі сіл, підпорядкованих Горьківській сільській раді. Як завжди горьківчани радо зустрічали своїх доброзичливих сусідів із Чорноземного, Шевченка, Петрівки, Ганнівки, Червоноармійського, Переможного, а також своїх давніх і хороших знайомих-благодійників: голову райдержадміністрації Правосуда О.Є., депутатів райради Сидорова О.М., Громихіну В.М., кандидата у депутати Запорізької облради Шила Ю.В., голову Якимівської районної організації «Наш край» Охремчука М.П.
«Святкова величальна» танцювальна композиція у виконанні танцювального колективу «Сюрприз» розпочала святкову музичну програму і тим самим налаштувала глядачів на гарний святковий і, до того ж, патріотичний настрій. Танцівники будинку культури вручили хліб-сіль голові сільської ради Шпаку В.К. У свою чергу він привітав односельців і гостей зі святом та подякував їм за спільну плодотворну роботу і за їхній ваговий внесок у розвиток села, подякував також новим спонсорам і меценатам та коротко проаналізував результати роботи сільської ради. Привітальні слова і побажання миру та добра прозвучали від ієромонаха Арсенія — настоятеля Cвято-Казанського храму смт Якимівка.
Голова райдержадміністрації Правосуд О.Є. побажав селу подальшого процвітання та вручив грамоти четвірці почесних людей, які прославили наше село.
З нагоди визначної дати наснаги у роботі, достатку у кожному домі, миру в Україні побажали сельчанам щирі друзі і бажані гості. Привітальні слова для односельців та слова подяки звучали від директора школи Доротюк Г.Д., художнього керівника танцювального колективу Букацелі Н., музичного керівника БК Титаренка О.Я., інструктора зі спорту Рижика О.B.
На сцену раз по раз піднімалися із привітаннями і подарунками горьківській громаді гості свята. Привітні і вдячні глядачі бурхливими оплесками зустрічали на сцені наших воїнів-захисників, учасників АТО, а також великі сімейні родини, іменинників, ювілярів, найстаріших жителів, мам і тат, які у цьому році стали батьками новонароджених, опікунів прийомних дітей, молоді подружжя, які зареєстрували свій шлюб у цьому році, кращих квіткарок села. Жоден житель села, який піднявся на сцену, не залишився без пам’ятного подарунка та квітів.
Чудовий настрій і гарну атмосферу на сцені і у залі створювали наші сільські артисти. Музичні подарунки звучали від сім’ї Титаренко, від жіночих пісенних колективів будинку культури, школи, сільської ради. Із днем народження села своїм творчим подарунком вітала турецька діаспора. А коли на сцену зі своїм запальними і веселими танцями виходили наші «сюрпризівці», то їх виступи, як завжди, зривали бурю аплодисментів. Глядачі у залі мало самі не підтанцьовували їм. І від глядацьких посмішок у залі ставало затишніше і тепліше.
Свято вдалося на славу. Вміють наші люди і працювати, і відпочивати. Таке відчуття, що по закінченні програми ніхто не хотів прощатися і покидати глядацьку аудиторію. Було про що і поговорити, і обговорити, бо ми одна велика і дружна сім’я, яка живе у найкращому селі України, у неповторній єдиній родині.
Текст Н.Шпак, фото О.Зотова
с.М.Горького.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.