23 октября 2015 Акимовка 128  0 

Новоданилівці та володимирівці відзначили свої Дні села


Владимировка

Традиційно у жовтні населені пункти нашого району відзначають важливі для кожної території свята — Дні села, які переплітаються із днями визволення їхніх територій від фашистських загарбників у роки Другої світової війни. Ми вже писали не про одне подібне свято, настав час розповісти про те, як свій День села відзначили мешканці Новоданилівської та Володимирівської рад. Історія кожного із цих сіл багата й цікава, а традиції та звичаї предків передаються із покоління в покоління, відроджуються та процвітають.
Минулими вихідними у центрі кожного з названих сіл біля місцевих будинків культури зібралися жителі та гості свята. Саме там розгорнулися основні дійства святкової програми. Були організовані виставки декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва місцевих майстрів та школярів, композиції овочів, фруктів, квітів, сільських смаколиків тощо. Проводилися ярмарки, а для діточок були підготовлені спеціальні ігрові програми.
Урочисті частини святкових заходів відбувалися у приміщеннях сільських будинків культури. Там усіх учасників чудового дійства вітали: у Володимирівці — сільській голова І.Водоп’янова, а у Новоданилівці — в.о.голови Іщенко. Із не менш теплими словами вітань до присутніх звернулися представники православної церкви — настоятель Свято-Георгійовського храму протоієрей Ігор Марченко (с.В.Тернівка) та настоятель якимівського Свято-Кзанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук).
Слова вітань жителям названих територій також адресував голова райдержадміністрації О.Правосуд, який сказав: «Найважливіше те, що кожне село, де люди працьовиті, і не дивлячись на ті труднощі, що є у нашій економіці і суспільстві, все таки живе. Я хочу побажати вам, щоб у кожній оселі були мир і злагода», — завершив він.
Під час урочистої частини святкових заходів у обох селах згадували ветеранів війни, земляків-учасників АТО, іменинників, кращих людей села та інших гідних поваги. Декілька мешканців Новоданилівської сільської ради за вагомий особистий внесок у розвиток села були нагороджені грамотами районного рівня.
Не обійшлося без приємних подарунків для мешканців іменинних територій. Так, Новоданилівська громада отримала дитячий майданчик, який розміститься на території біля Великотернівської ЗОШ, а місцева амбулаторія — корисний медичний подарунок.
Для володимирівців найприємнішою подією стало проведення довгоочікуваного ямкового ремонту сільської автодороги. Наступного місяця, як пообіцяв очільник району, ці роботи будуть продовжені. Крім цього, сільська школа отримала новенький холодильник, а місцева футбольна команда «Патріот» — грамоти, медалі та м’ячі за зайняте ІІІ місце у Чемпіонаті району з футболу.
У обох селах після урочистої частини святкування продовжилися чудовими музичними виступами учасників художньої самодіяльності сільських будинків культури.
Руслан БАЧУРІН, фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.