28 октября 2015 Акимовка 87  0 

Куточок історії у музичній школі


DSCN4789

Напевно, кожен читач погодиться, що тема виборів зараз дуже актуальна! Про вибори і не тільки нещодавно вели розмову вихованці Якимівської дитячої музичної школи.21 жовтня у фойє другого поверху біля новоствореного та тематично оформленого «Куточка мистецтвознавства» для учнів школи було презентовано виставку «Свято лицарів України». Директор школи Водоп’янов В.М. підкреслив, що основними на виставці стали теми українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці та відзначення Дня захисника України, який у цьому році 14 жовтня відзначався вперше.
Цікавий історичний екскурс за темами виставки підготувала бібліотекар дитячої музичної школи Козакова А.О. На розгляд були представлені копії нормативних документів про святкування першого Дня захисника України, зразки монети номіналом п’ять гривень, художні поштові марки, які введені у обіг 12 жовтня 2015 року, а також художня, музична та довідкова література із фондів бібліотеки школи, яка стосується українського козацтва. Із речових предметів особливу увагу школярів привернули символ козацької влади — булава, люлька та улюблений музичний інструмент козаків — бандура.
Як відомо, вибори гетьмана у козаків проходили саме на Покрову, тому для юнаків та дівчат було проведено козацький квест на цю тему. Наприклад, на питання «Чим козаки голосували?», «Навіщо новообраний гетьман обмазував багнюкою лице?» вихованці дитячої музичної школи вже знають відповіді!
Символічні подарунки на згадку про цікаву зустріч вручила найактивнішим учасникам заступник директора школи Карасевич О.В. Запрошені гості, співробітники Якимівського районного історико-краєзнавчого музею Гнєдашев В.М. та Гнєдашев В.В. стали активними співрозмовниками заходу, привітали усіх присутніх із відкриттям у школі «Куточка історії» та побажали і надалі цікавитись історичними подіями.
А.Козакова, бібліотекар Якимівської дитячої музичної школи


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.