31 октября 2015 Акимовка 94  0 

БАРВИ ЖИТТЯ-2015


DSC_0263

16 жовтня 2015 року у актовій залі Якимівської дитячої музичної школи зібралися особливі люди на фестиваль творчості. Відповідно до Указу Президента України, з 2007 року проводиться щорічний Всеукраїнський фестиваль творчості осіб із обмеженими фізичними можливостями «Барви життя». Головною метою Фестивалю є сприяння процесу реабілітації і соціальної адаптації людей із обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.
Вже втретє повномасштабні заходи організовуються відділом культури і туризму райдержадміністрації, районним будинком культури та районним товариством інвалідів задля висвітлення творчості людей з різних населених пунктів нашого району, життя яких ускладнено певними фізичними труднощами, але освітлено творчістю та мистецтвом. Читаючи вірші, співаючи пісні, представляючи різноманітні вироби декоративно-прикладного мистецтва, вони прикрашають не тільки своє життя, але й показують справжню силу духу і волі.
Із кожним роком збільшується число учасників фестивалю. Він об’єднує людей, дає можливість показати особисті досягнення та доробки, надихає на пошук нових творів.
Цього року, відкриваючи районний етап Фестивалю, теплими словами привітали його учасників перший заступник голови райдержадміністрації Ніконоров К.Б. та заступник голови районної ради Горбань В.О., секретар Якимівської селищної ради Кузнєцова Н.С. та голова районного товариства інвалідів Бондарчук С.В. Пісенним подарунком від гостей став виступ вокального колективу «Господарочка» (смт Якимівка).
У фойє дитячої музичної школи була оформлена яскрава виставка виробів народно-прикладного мистецтва, на якій продемонстрували свою творчість Артамонова Т.В., Іщенко Н.П., Яцина Л.І., Лютикова Г.І. (в’язання); Юдова І.С., Марценюк Г.О., Саприкіна М.Г., Петрусь Г.М., Таганова Р.І., Покідова А.С., Стахієвич Ю.В. (вишивка); Попович Т.Л. (папероплетіння); Артамонова Н.М. (вироби із солоного тіста).
А на святково оформленій сцені із хвилюванням та особливою старанністю учасниками виконувалися підготовлені на конкурс номери художньої самодіяльності. Зворушливо, до сліз проникливо прочитали вірші Іщенко Н.П. та Петрусь Г.М.; авторські вірші виконали Артамонови Наталя та Тетяна, а веселого настрою додали гумореска та вірш у виконанні Попович Т.Л. та Яциної Л.І. Ліричні мелодійні звуки зачарували усіх присутніх під час виконання музичних творів Покідовою А.С. (фортепіано) та Чугреєвим В.О. (саксофон). Вокальне тріо та вокальний дует у складі Маліченко Т.Є., Нефьодової В.Є. та Попович Т.Л. із оплесками сприймалися глядачами. Родзиночкою сольного співу стала юна талановита Федосєєва Катеринка (смт Якимівка), яка чудово виконала пісню «Веселка». Також теплими оплесками сприймали глядачі пісні у виконанні Зотової Л.В. («Самотня боса», «Куст калины») та Чадаєва В.І. («Лебединая верность» и «Червона рута»).
На завершенні відбіркового туру регіонального етапу Всеукраїнського фестивалю «Барви життя» начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Нічебай Т.В. та в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Корольова Г.Д. нагородили усіх учасників Дипломами фестивалю, подякували за активність та висловили побажання міцного здоров’я, миру, оптимізму, нових творчих досягнень та перемог.
Т.Нефьодова, методист Якимівського районного будинку культури


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.