28 сентября 2015 Район 51  0 

Завжди готовий до діалогу


DSC_0247

На минулому тижні голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд побував не в одному населеному пункті району. У Переможному відбувся черговий схід громадян, на якому переможненці разом із головою обговорили наболілі питання рідного села. Разом шукали вихід із непростих ситуацій.Більше як півсотні осіб на чолі із сільським головою А.Воробйовим зібралося у місцевій школі — головному осередку, соціально-культурному і просвітницькому центрі переможненської громади. І хоч на зустрічі переважну більшість складало жіноцтво, питання перед головою райдержадміністрації піднімалися глобальні для території.
Першим звучало питання катастрофічного стану доріг. Адже для значної частини населення сільської ради — це питання щоденного існування. Шкільний автобус, якому лише три роки, просто «вбивається» на таких дорогах, щоденно курсуючи між Якимівським, Трудовим??? і Переможним. І педагогам, батькам школярів та місцевим сільгоспникам протягом майже усіх трьох років доводилося самотужки знаходити кошти на утримання шкільного автобуса у робочому стані. Присутні на зборах подякували Олександру Євгеновичу особисто за те, що за такий короткий час перебування його на посаді голови райдержадміністрації виділені кошти на капітальний ремонт шкільного автобуса: повністю замінена «гума» і придбані необхідні запчастини. Але головною проблемою і організації підвозу учнів (а їх двадцять три), і автомобільного сполучення території є, звичайно, стан автомобільних доріг. У Переможному нині склалася ситуація, що напрямків сполучення із районом просто не залишилося: чи то їхати у напрямку на М.Горького, чи то через Червоноармійське — асфальтове покриття практично відсутнє.
О.Правосуд повідомив переможненцям, що місяць назад у районі почалося проведення ямкового ремонту від райцентру у степову зону. Із облавтодором погоджено маршрут і об’єми ремонтних робіт. Олександр Євгенович запевнив присутніх, що як голова райдержадміністрації обговорить питання внесення до плану ремонтних робіт дорожників і переможненський напрямок. І доречно нагадав, що ініційована Президентом реформа на децентралізацію передбачає акумуляцію коштів у територіальних бюджетах і самостійне вирішення першочерговості їх використання, а не «випрошування», як сьогодні, у вищестоящих по вертикалі органів.
На питання про шкільну їдальню голова РДА О.Правосуд відповів, тільки-но почало звучати запитання, бо разом із директором школи Р.Селівановою це питання вони пропрацьовують «впритул», і він більше ніж впевнений, що найближчим часом переможненські школярі будуть повноцінно харчуватися. «Сьогодні це питання перебуває у завершальній стадії вирішення», — резюмував голова райдержадміністрації.
У Переможному мешканці разом із керівником району детально обговорили питання неякісного стану мобільного зв’язку на території і необхідності організації двох додаткових автобусних вечірніх рейсів у п’ятницю і неділю, коли за рахунок місцевих студентів збільшується потік пасажирів і, відповідно, у рази збільшується навантаження на рейсовий автобус. У питанні підготовки до опалювального сезону (вперше за час усіх виїзних зустрічей) у Переможному піднімалося питання придбання палива — чи то вугілля, чи то брикетів — у розстрочку! Олександр Євгенович пообіцяв, що зможе найближчим часом обговорити цю проблему із поставниками палива. Про охоплення місцевої дітвори дошкільним навчанням голова райдержадміністрації пообіцяв потурбуватися найближчим часом — у період роботи над районним бюджетом на наступний рік. Тим більше, що із 1 січня вся мережа дошкільних закладів передається на баланс районного бюджету. «Логістику цього питання ми уже ретельно вивчаємо. Це питання гостро стоїть у Радивонівці, Володимирівці, Шевченковому, де відсутні дитячі садки. Нелегко вирішувати питання на тих територіях, де вони функціонують не по-одному. Зараз прораховується кількісна і якісна складова питання охоплення дітей дошкільною освітою. Де треба — створимо нові заклади, де буде доцільніше — організуємо якісний підвіз», — так прокоментував це питання О.Правосуд.
Усі питання, які звучали на зборах і у індивідуальному порядку, голова райдержадміністрації рекомендував оформити письмово і вже взяв на особистий контроль.
Т.Белименко. Фото автора.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.