28 августа 2015 Акимовка 73  0 

Маємо свято


DSC_6030Протягом минулого тижня в селах та селищах нашого району проведено ряд культурно-мистецьких заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 24-ої річниці незалежності України.Всі заклади культури проявили активність та відповідально підійшли до підготовки та проведенню святкових заходів. Особливо запам’ятався глядачам святковий концерт у райцентрі, який підготували працівники районного будинку культури (директор Фесик В.О.) за участю аматорських творчих колективів художньої самодіяльності нашого району: зразкового хореографічного ансамблю Горьківського СБК «Сюрприз» (кер. Букацелі Н.С.), народне творче любительське об’єднання «Ветеран» (кер. Трифонова С.М.) та вокальне тріо районного будинку культури (кер. Доброжанова Н.В.), вокальний ансамбль Атманайського СБК «Мрія» (кер. Шевченко Н.О.), клуб спортивного бального танцю «Оріон» (кер. Малишенко О.Ю.), вокальний квартет Радивонівського сільського будинку культури (кер. Алєксєєв А.О.) та солісти Доброжанова Н.В., Младьонов С.К., Чугреєв В.О., Лєвашова Н.В., Черненко О.М. та Шевченко Н.О.). Родзинками програми стали виступи вокально-інструментальних ансамблів «Одна третина» (кер. Головін І.Б.) та «Совет старейшин» (кер. Кучерина А. О.) Якимівського РБК.
Майстерному виконанню номерів художньої самодіяльності особливий ефект додала потужна звукова та освітлювальна апаратура, надана для проведення заходу за підтримки голови райдержадміністрації Правосуда О.Є. Мешканці селища, навіть ті хто не знав про захід, почувши гучні пісні зібралися навколо ганку районного будинку культури і оплесками підтримали учасників концерту. Під час заходу діяла виставка вишиваних рушників майстрів народно-прикладного мистецтва райцентру – Петрусь Г.М., Токарєвої Л.В., Федорко В.І. та Ярошенко Л.І. Районна бібліотека для дорослих (дир. Солтис В.В.) представила на заході книжкову виставку «Україно, мій край неповторний…».
Актуальна фотовиставка «Герої не вмирають», підготовлена районним історико-краєзнавчий музеєм (дир. Гнєдашев В.М.) нагадувала всім учасникам зібрання, яку ціну наш район заплатив за територіальну цілісність та незалежність України.
Відділ культури і туризму райдержадміністрації від усіх глядачі, які отримали задоволення від проведених святкових заходів, виловлює слова щирої подяки всім небайдужим людям, які творили святковий настрій. Окремі слова подяки Горьківському сільському голові Шпаку В.К. та директору Горьківського СБК Коваленко В.В. за надання матеріальної допомоги і забезпечення участі у концертній програмі дитячого хореографічного колективу«Сюрприз».
Виловлюємо надію, що у запланованих на 26 вересня заходах до Дня Якимівського району прийматимуть участь не тільки працівники закладів культури та освіти, а й всі бажаючі, хто по-справжньому любить наш край. Пропозиції просимо направляти до районного будинку культури (тел. 9-13-98).

Нічебай Т.В.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.