7 июля 2015 Акимовка 70  0 

Психологічна допомога учасникам АТО


IMG_20150702_130754Станом на 2 липня 2015 року на обліку в Якимівському РЦЗ перебувають 19 учасників АТО. Основними завданнями фахівців Якиміського РЦЗ є не тільки пошук роботи, а й надання індивідуальної психологічної підтримки та допомоги, а також проведення інформаційних семінарів для демобілізованих та їх родин. До співпраці у наданні психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції, а саме для проведення тренінгу з цією категорією осіб, фахівці центру запросили психолога – тренера ТОВ «Вектор Успіху» Тетяну Хвостенко.
Основне завдання – аби ті негативні фактори, які випали на долю учасників бойових дій не переросли у посттравматичний синдром. Для вирішення цих проблем практикуючіми психологами розроблені ряд тренінгів на тему: «Пошук нових сенсів та стимулів до успішної професійної реалізації в мироному житті», «Нові виклики сьогодення та успішна саморелізація в умовах соціальних криз».
Протягом тренінгу, який відбувся в Якимівському РЦЗ 2 липня, були проведені ряд тестів за допомогою яких можливо охарактеризувати загальний психологічний стан бійця сьогодні, наявність або відсутність цілей на майбутнє, емоційну насиченість життя та ступінь відповідальності.
Сьогодні життя людини зазнає впливу різноманітних стресових подій, які можуть суттєво змінювати життєві орієнтири. Тому дуже важливо розуміння соїх потреб, цілей та цінностей. …
Приємно відмітити що хлопці, які були присутні на тренінгу, достатньо жваво брали участь у різноманітних тестуваннях, ділились між собою враженнями та фотографувались після заходу.
Лейтмотивом заходу став відомий вислів; «Існує єдиний спосіб, щоб все змінилося – змінитися самому».


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.